Caterina Negulescu

Absolvent 2002

Doctor inginer, UTCB, 2010

Ingénieur civil, Unité Risques Sismiques

BRGM Bureau de Recherches Géologiques et Minières, France

 

Cand am absolvit liceul am ales sa urmez cursuri in limba franceza la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti fara sa banuiesc perspectivele extraordinare pe care mi le ofera aceasta optiune. Sectia in limba franceza din cadrul FILS mi-a dat posibilitatea sa-mi completez formarea profesionala in tari ca Franta si Belgia prin burse de studii Erasmus-Socrates si AUF (Agence Universitaire de la Francophonie). Dupa absolvirea facultatii am avut sansa de a lucra alaturi de profesorii mei la UTCB in cadrul proiectului european NEMISREF si la Centrul National pentru Reducerea Riscului Seismic in cadrul unui proiect al Agentiei Japoneze de Cooperare Internationala (beneficiind si de un stagiu profesional in Japonia). Apoi am optat pentru un post la BRGM (Bureau de Recherches Géologiques et Minières) in Orleans, Franta. Reusita mea o datorez formarii profesionale pe care am dobandit-o in facultate, competentei si daruirii cu care am fost indrumata de profesorii mei.

 

Vlad Ciupitu

Absolvent Licenta FILS (in engleza) 2011

Absolvent Master Universitatea Portsmouth, 2012

Am ales facultatea de inginerie civila in special pentru provocarea pe care mi-a oferit-o. Am stiut din start ca voi invata lucruri palpabile si esentiale pentru o lume in plina dezvoltare din punct de vedere al constructiilor, in special in Romania.

Cel mai important factor in alegerea Facultatii de Inginerie Civila in Limbi Straine (Engleza) a fost ideea de a studia in strainatate un master. Am ales Marea Britanie unde am si lucrat timp 2.5 ani ca inginer proiectant.
Pot spune ca lucrurile invatate la facultate in Romania au fost cu mult peste nivelul de educatie intalnit in Marea Britanie in acest domeniu, si mi-a fost de folos in calatoria mea prin insula britanica.

Sfatuiesc pe oricine care are de gand sa isi continue studiile superioare (Master) intr-o tara ca Marea Britanie, ca a isi urma studiile la FILS este un lucru esential.
Fiind o facultate tehnica cu termeni tehnici si rar folositi in limba de zi cu zi, a studia acest profil in Limba Engleza reprezinta un avantaj enorm pentru a putea studia si lucra in acest domeniu peste hotare.

Bogdan Teodorescu

Sef promotie FILS FR 2011, Inginer ENPC (Franta) 2014, Master UTCB 2015

Inginer Bog'Art

A avea avantaje si a profita din plin de ele. Asa se rezuma roadele celor 7 ani si jumatate de studii universitare. Inca din clasa a IX-a stiam unde vreau sa dau la facultate, deoarece aflasem ca exista posibilitatea sa inveti inginerie si in acelasi timp sa iti imbunatatesti o limba straina, in special cu vocabularul tehnic de specialitate. Prin urmare alegerea a fost facuta si nu am fost dezamagit la finalul celor 4 ani, cand am absolvit ca sef de promotie. Pe parcursul acestor ani am efectuat 3 stagii practice, unul dintre ele chiar la Paris, beneficiind de o bursa din partea AUF (Agence Universitaire de la Francophonie).

Tot datorita faptului ca am facut FILS Franceza, in 2011 am plecat cu Bursa Erasmus in programul de Dubla Diploma UTCB-ENPC, aspect pe care il recomand tuturor studentilor de la Constructii, deoarece este o experienta minunata care iti permite sa ai o alta viziune si sa descoperi lucruri noi. Cu o astfel de baza, am reusit fiecarui interviu, atat de stagiu cat si de angajare.

Urez succes celor ce inteleg ce inseamna sa ai avantaje fata de contracandidat.

 

Catalin Alexandru Zaharescu

Licenta “Civil Engineering” – 2008 – 2012 (FILS-UTCB, Romania)

Master “Geotechnical Engineering” – 2012-2013 (Newcastle University, UK)

Doctorat “Geotechnical Engineering” – 2013 – 2016 (Loughborough University,UK)

Decizia de a urma cursurile Facultatii de Inginerie in Limbi Straine, sectia in limba engleza, a fost una foarte inspirata deoarece am avut sansa de a studia ingineria civila la un nivel inalt. Am avut parte de un colectiv de profesori foarte bine pregatiti cu vaste cunostinte teoretice dar de asemenea si experienta practice. Dupa terminarea celor 4 ani de facultate am fost admis la Universitatea Newcastle Upon Tyne, la un master de inginerie geotehnica. Cunostintele dobandite pe parcursul celor 4 ani de facultate m-au ajutat foarte mult, reusind sa obtin diploma de masterat cu calificativul de Merit.
In timpul masteratului am aplicat pentru o pozitie de doctorand la Universitatea din Loughborough, si am obtinut o bursa completa pentru 3 ani de studiu, pe care ii voi finaliza in Septembrie 2016. Toate realizarile pe parcursul masterului si doctoratului sunt dovada foartei bune pregatiri obtinute la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, sectia de Inginerie Civila in Limba Engleza.
Sunt de parere ca decizia de a urma FILS in cadrul UTCB este foarte buna deoarece ofera o pregatire temeinica pentru viitoarea cariere si de asemenea ofera un avantaj foarte importat, acela fiind posibilitatea de a studia integral in limba engleza.

 

 

Armel Costel EBLOHOUE

Diplômé 2009

Ingénieur géotechnicien, Bee Engineering, Paris

Après mon baccalauréat Mathématiques Sciences physiques au Benin, j’ai voulu faire des études de génie civil. Mon père, ayant étudié le génie civil en Roumanie, m’a conseillé l’Université Technique de Constructions de Bucarest pour la qualité et le caractère pratique de la formation. Étudier dans la section francophone m’a permis d’apprendre les règles de constructions roumaines et européennes, mais aussi de me familiariser avec les spécificités françaises en matière de constructions. L’université dispose aussi de nombreux partenariats avec des universités étrangères. C’est ainsi qu’après mon Bachelor obtenu en 2009 (Bac+4), j’ai pu compléter ma formation par un master en mécanique des sols à l’École Nationale des Ponts et Chaussées de Paris. Aujourd’hui je travaille comme  ingénieur géotechnicien pour une société de conseil en ingénierie à Paris. J’ai beaucoup apprécié l’approche pédagogique de la formation en Roumanie, qui me permet aujourd’hui d’avoir une vision beaucoup plus pratique des problèmes. J’ai beaucoup aimé l’ambiance générale aussi bien à l’université qu’en dehors qu’en dehors.

 

 

Florin Pavel

Absolvent 2008

Doctor inginer, UTCB, 2012

Sef lucrari UTCB

Prin studiile facute in cadrul sectiei in engleza de la FILS am avut norocul si sansa sa dobandesc o serie de cunostinte atat din literatura de specialitate din Romania, cat mai ales din cea straina. Din facultate pot spune ca am plecat cu o baza solida de cunostinte in mai multe domenii care mi-au permis, dupa terminarea celor 5 ani de studii, sa urmez un master tot in Inginerie Civila si mai apoi un doctorat in cadrul UTCB. Anii petrecuti in facultate m-au ajutat sa-mi descopar o pasiune, care intre timp a devenit chiar si subiect de teza de doctorat.

 

 

Basarab Chesca

Absolvent 2003

Doctor inginer, UTCB, 2011

Lector la Univ. de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti

FILS oferă viitorilor ingineri oportunitatea de a învăţa o gama larga de noţiuni teoretice predate de profesori cu o bogata experienţă profesională. Studiul intr-o limba străină determină învăţarea vocabularului tehnic necesar lucrului in echipe cu parteneri internaţionali. Relaţia student profesor este prietenoasă iar seriile cu maxim 50 de studenţi pe an favorizează o interacţiune uşoară cu cadrele didactice. Mulţumesc celor care au avut iniţiativa de a înfiinţa FILS şi cadrelor didactice care au contribuit la pregătirea mea profesională

 

 

Carmen Dragota

Absolvent 2003

Senior Structural Engineer

WorleyParsons Europe Limited, Great Britain

A fi sau a nu fi inginer... aceasta este intrebarea. Cel mai important lucru cand esti in situatia de a face o alegere este sa ai cat mai multe informatii despre optiunile pe care le ai la dispozitie. In cazul absolventilor de liceu, intrebarea se poate pune: “A fi sau a nu fi inginer?” Oare ce presupune acest lucru, la ce trebuie sa te astepti? Ce vei face, concret? Ma refer aici nu numai la anii de facultate, dar mai ales dupa absolvire.La terminarea liceului, am ales sa urmez cursurile FILS (in limba engleza). Pe langa faptul ca meseria de inginer mi se pare o meserie care va avea cautare mereu, m-a atras si ideea de a invata in limba engleza. Nu regret alegerea facuta. Dupa ce am terminat facultatea, am urmat un Master in Inginerie Geotehnica si am lucrat doi ani in cadrul UTCB, la catedra de Mecanica, Statica si Dinamica Constructiilor. A urmat apoi un job in cadrul unei firme internationale din domeniul petrol si gaze, unde am avut sansa de a lucra si in Alabama si Princeton. In prezent lucrez ca inginer in Londra, in cadrul unei firme de inginerie australiene care are sedii in mai multe locatii internationale.  Aceasta facultate ofera absolventilor perspective largi de a fi permanent la curent cu progresul tehnologic, de a putea accesa cu usurinta articole si materiale din literatura de specialitate internationala, de a comunica cu usurinta cu omologi din diverse colturi ale lumii si de a se incadra si in piata de munca internationala. Acestea ar fi cateva din avantajele de a fi absolvent al FILS.  As vrea totusi sa subliniez ca cine urmeaza aceasta cale trebuie totusi sa dea dovada de multa seriozitate, pentru ca in general, facultatile tehnice nu sunt usoare. Nu sunt nici grele, daca se acorda atentia cuvenita in timpul anului.  Urez succes tuturor celor care aspira la o cariera in ingineria constructiilor.

 

 

Ana Maria CALUGARU GHITA

Absolvent 2009

Ingénieur structure

SETEC Bâtiment, France
Hotararea viitoarei meserii este una dintre marile alegeri pe care le ai de facut in viata. E foarte important sa faci ceva ce te pasioneaza pentru a putea fi bun in meseria ta! Alegerea de a urma cursurile FILS in limba franceza a fost o alegere foarte buna. FILS mi-a oferit baza tehnica necesara pentru a deveni un bun inginer si de asemenea sansa de a pleca pentru 3 ani intr-un acord de dubla diploma cu Ecole des Ponts et Chaussées in Franta. O ocazie perfecta pentru completarea formarii atat pe plan profesional cat si personal, o ocazie ce mi-a deschis "poarta" profesionala dorita. In prezent lucrez ca inginer in Paris, pentru una dintre marile firme de inginerie franceze, post ce imi permite sa lucrez cu marile cabinete de arhitectura a lumii (Frank Gehry, Kengo Kuma, Valode et Pistre, Architecture Studio, etc...) pe proiecte internationale de mare anvergura, atat constructii noi cat si reabilitari (muzee, teatre, spitale, universitati, etc). Multumesc mult tuturor profesorilor care au contribuit la pregatirea mea profesionala si care mi-au indrumat pasii pe aceasta cale si urez succes tuturor celor care vor alege acest domeniu interesant.