Anunturi noi

La inceputul lunii noiembrie 2018 severul UTCB a suferit defectiuni majore. Printre "pagubele" nerecuperabile se numara si toate modificarile si informatiile postate pe pagina de internet a FILS in lunile septembrie si octombrie. Incercam sa remediem in cat mai scurt timp, pana atunci va rugam sa urmariti noutatile la avizierul facultatii, in special eventualele modificari de orar. Va multumim pentru intelegere.

afis erasmus 23112018

 

 • Examenul de licenta din sesiunea Iulie 2018 este programat astfel. The diploma project exam- july 2018 is scheduled as follows. L'examen de projet de fin d'etudes, session juillet 2018 est programe ainsi.

- Civil engineering – 20.07.2018, 10:00, II 2 FCCIA

- Genie civil – 19.07.2018, 9:00, II 2 FCCIA.

 

 • Acordul de dublă-diplomă cu Universitatea din Liège:
  Studentii FILS Alexandru Trandafir, Imad Dine Dahmani si Szabolcs Kovacs au fost acceptati! Felicitari si mult succes!
  Dupa ce vor face anul doi de master in Belgia vor obtine diploma de master și de la UTCB și de la Universitatea din Liège.
  Acordul de dublă-diplomă este dedicat masterelor de Inginerie structurală din cadrul FILS (cu predare în engleză și franceză).

2000px University of Lige logo.svg

 • Acordul de dublă-diplomă cu Ecole des Ponts Paris-Tech - Franța
  Studenta FILS Cristina Dulgheru a fost acceptata! Felicitari si mult succes!
  Va studia 2 ani în Franța si va incheia cu ultimul semestru de master la FILS, la final obtinand 2 diplome: master UTCB si inginer Ecole des Ponts. Masterele FILS sunt parte a acordului cu universitatea franceza.

Logo ponts paristech

 • Acordul de dublă-diplomă cu Grupul INSA - Franța
  Studenții FILS Walid El Ghazali si Cristian Covrig au fost acceptati! Felicitari si mult succes!
  Studenții vor studia anul III în Franța, vor continua cu anul IV la FILS, vor începe masterul la FILS și vor încheia studiile cu anul II de master la INSA Toulouse, la final devenind posesori a 3 diplome: inginer UTCB, inginer INSA si master UTCB.
  Acordul de dublă-diplomă a fost semnat în 2017 între Grupul INSA - Franța si Alianța Română a Universităților Tehnice.

INSA

 

 • Instructajul de protectia muncii pentru studentii anului III FILS E si anului III FILS F va avea loc luni, 9 iulie 2018, la ora 10.00, in sala L2, etaj 4, CCIA. Prezenta este obligatorie.

The labour protection instruction for the students from the 3rd year FILS E will take place on Monday, the 9th of July 2018, at 10.00 am, in L2, 4th floor, CCIA. Attendance is mandatory.

L'instruction de sécurité du travail pour les etudiantes de III-eme annee, aura lieu lundi, le 9 juillet 2018, a 10.00h, dans la salle L2, quatrieme etage, CCIA. Presence obligatoire.

 

 • For the students of the first year (Bachelor of Civil Engineering): “Surveying practice” will begin on Monday, 09.07.2018, 10 a.m., at Faculty of Geodesy, room II-9. There are 2(two) weeks of practice with 6 hours per day. The examination will be held in the last day of this period.

 

 • Rezultatele concursurilor didactice din semestrul II al anului universitar 2017-2018 desfasurate in perioada 26-29 iunie 2018-06-29

Departamentul de Limbi Straine si Comunicare

1. Pozitia 6 - Conferentiar universitar

Castigator: Lector dr. GHENTULESCU Raluca Mihaela (4 voturi Pentru si 1 vot Contra)

2. Pozitia 18 - Lector universitar

Castigator: asistent dr. HERLING Cristina Florina (5 voturi Pentru si 0 voturi Contra)

3. Pozitia 24 - Lector universitar

Castigator: asistent dr. GEMAN Bianca Ileana Nedeea (5 voturi Pentru si 0 voturi Contra)

 

In memoriam

Profesor Florin Ermil Dabija (1933-2018)

ermil dabija

Absolvent al ICB (UTCB) in 1956, al cursurilor post-universitare de "Earthquake Engineering" (1966-1967) la International Institute of Seismology and Earthquake Engineering, Tsukuba, Japonia, a lucrat la Institutul de Studii si Proiectari din Bucuresti si din 1971 la UTCB, sef al Catedrei de de Constructii Civile timp de 18 ani, expert tehnic si verificator de proiecte, conducator de proiecte, a avut o indelungata si apreciata activitate de proiectare si de consultanta.

Titular al cursurilor de "Buildings" de la FILS si autor al mai multor cursuri tiparite, a fost un cadru didactic apreciat si un sustinator al invatamantului in limbi straine.

Ramane in memoria noastra prin eleganta, discretie, modestie, competenta, seriozitate.

Odihneasca-se in pace.

 

Profesor Iacint Manoliu 1934-2018.
Odihneasca-se in pace.

9856 215 poza 1
O viata dedicata geotehnicii si fundatiilor (Presedinte la SRGF), Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (cadru didactic din 1959, Decan FCCIA, Prorector, Presedinte pentru Relatiile Internationale), internationalizarii si promovarii relatiilor internationale.
Poliglot, francofon activ si implicat, fondator al European Civil Engineering Education and Training (EUCEET), coordonator de programe Tempus, Socrates, membru fondator al ENAEE, si multe multe altele.
Profesor la FILS si initiator si promotor al studiilor universitare cu predare in limbi straine la UTCB, initiator al acordului de dubla-diploma cu Ecole des Ponts Paris-Tech.
Nu va vom uita niciodata.

 

 • Consiliul de Administrație al UTCB a aprobat recuperarea zilei de 30.04.2018, declarată zi nelucrătoare prin hotărâre de guvern, după cum urmează: personalul didactic și didactic auxiliar ce deservește laboratoarele și secretariatele – Sâmbătă 05.05.2018. Astfel toate activitatile didactice programate pe 30.04.2018 sunt reprogramate (cu aceeasi desfasurare orara si in aceleasi sali) pe 05.05.2018.
 • Acordul de dublă-diplomă cu Grupul INSA - Franța
  Candidații studenți la FILS-UTCB selectați sunt:
  - Walid El Ghazali
  - Muhad Jediani
  - Anamaria-Ileana Lăzăroiu
  - Cristian Covrig
  - Gabriela Alina Nenciu.
  Dosarele acestora vor fi analizate de INSA Toulouse pentru selecția finală. Studenții care vor studia anul III în Franța, vor continua cu anul IV la FILS, vor începe masterul la FILS și vor încheia studiile cu anul II de master la INSA Toulouse, la final devenind posesorii a 3 diplome: inginer UTCB, inginer INSA si master UTCB.
  Acordul de dublă-diplomă a fost semnat în 2017 între Grupul INSA - Franța si Alianța Română a Universităților Tehnice.

INSA

 • Acordul de dublă-diplomă cu Universitatea din Liège:
  Candidații selectați de FILS - UTCB sunt:
  - Alexandru Trandafir
  - Imad Dine Dahmani
  - Szabolcs Kovacs
  Dosarele acestora vor fi analizate și de Universitatea din Liège pentru selecția finală care va permite efectuarea anului doi de master in Belgia și obtinerea la final a diplomei de master și de la UTCB și de la Universitatea din Liège.
  Acordul de dublă-diplomă este dedicat masterelor de Inginerie structurală din cadrul FILS (cu predare în engleză și franceză).

2000px University of Lige logo.svg

 

 • Acordarea burselor sa va face in zilele : 2-4 Aprilie 2018, dupa ora 12:00, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.

Burse Forumul European Alpbach

 

 • Interviul pentru masteranzii FILS candidati la programul de dubla-diploma cu Univ. Liege va avea loc pe 16 martie la ora 14:30 la Decanatul FILS. Limba de desfasurare este limba engleza. Comisia este formata din: Prof. A. Aldea, Prof. R. Sarghiuta, Prof. M. Iancovici si dl. L. Sonia.

 

 • Cours de langue roumaine pour les étudiants étrangers :

Étudiants en première année (licence et master) – mardi : 18h-20h, salle II 10 Geodezie 

Étudiants en deuxième année (licence et master) – jeudi: 8h-10h, Laboratoire d'espagnol (meme batiment que la direction FILS, 3eme escalier, 3 eme etage)

Les étudiants Erasmus peuvent se joindre selon leur choix.

 • Romanian language class for foreign students:

1st year (bachelor and master) - Tuesday 18h-20h, room II 10 Geodezie

2nd year (bachelor and master) - Thursday: 8h-10h, Spanish Lab. (same building as FILS administration, 3rd staircase, 3rd floor)

Erasmus students may join as they wish.

afis DD liege

 • Studenții care doresc să frecventeze în avans discipline în semestrul II din anul universitar 2017-2018  trebuie să completeze o cerere și să o depună la secretariatul FILS până cel târziu luni 5 martie 2018, ora 12:00. Cererile vor fi discutate individual de studenți cu Decanatul FILS luni 5 martie 2018, in intervalul 12:00-15:00.

  Formulare cereri:

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II E semestrul II

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II F semestrul II

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III E semestrul II

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III F semestrul II

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV E semestrul II

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV F semestrul II

RESTANȚE Studenții care doresc să se prezinte la reexaminări pentru discipline nepromovate în anii universitari precedenți trebuie să completeze câte o cerere pentru fiecare disciplină (formular disponibil și în franceză și engleză), in cazul in care nu au inaintat deja aceste cereri in semestrul I. Cererea trebuie vizată de titularul de disciplină și depusă la secretariatul FILS până cel târziu 16 martie 2018, ora 15:00. Studenții care nu depun aceste cereri nu vor fi primiți la examene. După 16 martie nu se vor mai accepta cereri. În cazul unor eventuale probleme adresați-vă secretariatului. Aceste reguli se referă și la studenții de la master (sunteți rugați să depuneți o cerere scrisă).

 

 • Acordarea burselor si decontarea abonamentelor de transport se vor face in zilele : 27 si 28 Februarie si 1 Martie 2018, dupa ora 12:00, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.
 • The bachelor final diploma defence for the students of Civil engineering study programme will take place on 1st of March 2018, at 10 o'clock, room I 3, Hidro building.
 • The master thesis defence for the students of Structural engineering study programme will take place on 1st of March 2018, at 12 o'clock, room I 3, Hidro building.

 

 • Students will not be accepted in examinations in case of lack of payment of their study fees and/or of the fees for following subjects in advance. The deadline was friday 19th of January.
 • Les étudiants ne pouront pas passer leurs examens en cas du non-paiement des taxes d’études et /ou pour la fréquentation en avance de disciplines. Le terme limite était vendredi 19 janvier.

 

 • Acordarea burselor se va face in zilele de 25, 26 si 29 ianuarie, dupa ora 12, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.

 

 

 • Felicitari noilor reprezentanti ai studentilor: Cristina Dulgheru (anul IV F) a devenit membra in Consiliul FILS, iar Anamaria Lazaroiu (anul II E) a devenit membra in Senatul UTCB. Mult succes!

 

 • 5 Decembrie 2017 - alegeri studentesti FILS-UTCB

  Pentru vot colegii dumneavoastra din Comisia electorala vor veni in clase cu o urna mobila. Candidatii inscrisi sunt:

  Dulgheru Florentina-Cristina (Inginerie civila in limba franceza, anul IV) - pt. Consiliul FILS

  Lazaroiu Anamaria-Ileana (Inginerie civila in limba engleza, anul II) - pt. Senatul UTCB.

  Voteaza toti studentii, indiferent de specializare, ciclu de studii, limba de studiu, nationalitate. Metodologie

 

 •  Le programme « Eugen Ionescu » permet aux chercheurs des pays membres ou observateurs de l’OIF et de l'Algérie, issus des établissements d’enseignement supérieur membres de l’AUF de bénéficier d’une mobilité de recherche de 3 à 5 mois dans l’une des 30 institutions d’enseignement supérieur de Roumanie.

burse Ionescu 2018

 • Cours de langue roumaine pour les étudiants étrangers :

Étudiants en première année (licence et master) – Vendredi : 13h-15h, salle L IV 1 CFDP

Étudiants en deuxième année (licence et master) – Mardi : 17h-19h, salle III 6 Hidro

Les étudiants Erasmus peuvent se joindre au cours de vendredi.

 • Romanian language class for foreign students:

1st year (bachelor and master) - Friday 13:00-15:00, room L IV 1 CFDP

2nd year (bachelor and master) - Tuesday 17:00-19:00, room III 6 Hidro

Erasmus students may join the Friday class.

 

 • Studenții care doresc să frecventeze în avans discipline în semestrul I din anul universitar 2017-2018  trebuie să completeze o cerere și să o depună la secretariatul FILS până cel târziu vineri 13 octombrie 2017, ora 15:00. Cererile vor fi discutate individual de studenți cu Decanatul FILS luni 16 octombrie 2017, conform urmatoarei programări: I E ora 11:00, II E ora 12:00, III E ora 13:00, II F ora 14 sau Marti 17 Octombrie ora 13:00, iar III F Marti 17 Octombrie ora 13:00.

  Formulare cereri:  Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul I-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul I-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul I-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul I-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul I-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul I-F

 

 • Toti studentii (cu taxa sau la buget, serie curenta sau amanati) trebuie sa se inscrie in anul universitar 2017-2018 la Secretariatul FILS. Trebuie completat formularul de inscriere si, daca este cazul, trebuie achitata taxa de inscriere de 120 lei (doar studentii romani si UE din anul I de licenta si master si toti studentii amanati ). Termen limita : vineri 13 octombrie 2017.

 • RESTANȚE Studenții care doresc să se prezinte la reexaminări pentru discipline nepromovate în anii universitari precedenți trebuie să completeze câte o cerere pentru fiecare disciplină (formular disponibil și în franceză și engleză). Cererea trebuie vizată de titularul de disciplină și depusă la secretariatul FILS până cel târziu 13 octombrie 2017 (pentru studenții care solicită credite în avans) sau până cel târziu 20 octombrie 2017 (pentru studenții care nu solicită credite în avans). Studenții care nu depun aceste cereri nu vor fi primiți la examene. După 20 octombrie nu se vor mai accepta cereri. În cazul unor eventuale probleme adresați-vă secretariatului. Aceste reguli se referă și la studenții de la master (sunteți rugați să depuneți o cerere scrisă).

 • Studentii de la master anul I sunt rugati sa aleaga una dintre discipline si sa transmita optiunea lor prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct in scris la secretariatul FILS pana vineri 6 octombrie 2017.

Master Ingénierie des structures
Option 1
Option 2
Master Structural engineering
Option 1
Option 2

 

 

 

 

Anunturi vechi

 • Festivități de deschidere a anului universitar 2017-2018 - Luni 2 Octombrie 2017

  Ora 10:00 – Amfiteatrul I-2, clădirea FCCIA

  Festivitate pentru toți anii de studii de la specializarea „Traducere și interpretare” și pentru anul I de studii de la specializările „Inginerie civilă” în limbile engleză și franceză

  Participa:

  Prof.dr.ing. Radu Sorin Văcăreanu – Rector UTCB

  Dl. Jean-Luc Belmonte – Atașat de cooperare științifică și universitară, Institutul Francez din România, Ambasada Franței în România

   

  Ora 11:00 – Amfiteatrul III-1, clădirea FCCIA

  Dechiderea oficială a anului universitar pentru toți anii de studii de la specializarea „Traducere și interpretare” și pentru anul I de studii de la specializările „Inginerie civilă” în limbile engleză și franceză

  Ora 11:30 – Amfiteatrul III-1, clădirea FCCIA

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la „Traducere și interpretare” – anul I

  Ora 11:30 – Amfiteatrul III-2, clădirea FCCIA

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la „Traducere și interpretare” – anul II

  Ora 11:30 – Sala III-1, clădirea „Hidrotehnică”

  Deschiderea anului universitar pentru studenții „Traducere și interpretare” – anul III

  Ora 11:30 – Amfiteatrul III-3, clădirea FCCIA

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la „Inginerie civilă” în limbile engleză și franceză – anul I

  Ora 12:30 – Amfiteatrul III-3, clădirea FCCIA

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la „Inginerie civilă” în limba franceză – anii II, III și IV

  Ora 12:30 – Amfiteatrul III-2, clădirea FCCIA

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la „Inginerie civilă” în limba engleză – anii II, III și IV

  Ora 16:00 – Amfiteatrul III-3, clădirea FCCIA

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la masterul „Ingineria structurilor” în limba franceză

  Ora 16:30 – Amfiteatrul III-3, clădirea FCCIA

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la masterul „Ingineria structurilor” în limba engleză

  Ora 17:00 – Sala III-1, clădirea „Hidrotehnică”

  Deschiderea anului universitar pentru studenții de la masterul „Traducere și interpretare specializată”

 

 

 • Lista cu studentii care au de platit pentru a 3-a prezentare in sesiunea din toamna 2017 - Inginerie Civila in Limba Engleza

 • Lista cu studentii care au de platit pentru a 3-a prezentare in sesiunea din toamna 2017 - Inginerie Civila in Limba Franceza

 • Decontarea abonamentelor de transport si / sau burselor se va face in zilele : 25, 26 si 27 Iulie 2017, dupa ora 12:00, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.
 • The bachelor final diploma defence for the students of Civil engineering programme will take place on 21st of July 2017, starting at 10 o'clock, room II 4, FCCIA building.
 • La soutenance du projet de fin d'études de licence (Génie civil) aura lieu le 19 juillet à 8:30, salle P1 (rez-de-chaussée, bâtiment Hidrotehnica).
 • Instructajul de protectia muncii pentru studentii anului III FILS E si anului III FILS F va avea loc luni, 10 iulie 2017, la ora 10.00, in sala L2, etaj 4, CCIA. Prezenta este obligatorie.
 • Urmatorii studenti bursieri trebuie sa-si deschida de urgenta conturi bancare la BCR, BRD sau Banc Post pentru a putea primi bursa pe timpul vacantei: Cobzaru C. Ionut Cristian,Hudaygulyye V. Didar, Isache Fabul V. Antoniu Vasile, Nenciu M. Gabriela Alina, Boldeanu M. Stefania Carmen, Mirea V. Iulian Nicusor, Arsene I. Stefan, Calin I. Laura, Ghailani S. Ilyas, Savulescu I.E. Cristina Despina, Aldea O. L. Andrei Radu, Igna S. Florena Sorina, Neacsu Gh. Florina Adriana, Tache (Ion) S. Marilena,Shahzad A. Behzad. Prezentati informatiile de identificare bancara la Secretariatul FILS cat mai repede cu putinta. (anuntul rectoratului)
 • Master thesis defense for students of Structural Engineering Master programme will take place on 28th and 29th of June 2017, starting at 9 o’clock. The list of students for each day (28th and 29th) will be posted on 27th of June. Presentation should be made in Power-Point and should take about 10 minutes.
 • La soutenance du projet de fin d'études de master (Ingénierie des structures) aura lieu le 29 juin à 15:00, salle CRU (bâtiment FCCIA).
 • Liste des étudiants (licencence, master) qui ne peuvent pas passer leurs examens (à cause du non-paiement de leurs taxes d’études et / ou pour la fréquentation en avance de disciplines). Veuillez résoudre d’urgence votre situation.
 • List of students (bachelor, master) who are not accepted in examinations (due to the lack of payment of their study fees and/or of the fees for following subjects in advance). Please urgently solve your situation.
 • Les étudiants suivants n’ont pas le droit de se présenter à l’examen de RDM 2 dans cette année universitaire à cause du manque de présence aux activités didactiques : Chaouch Ahmed, Chbanie Abdelilah, Chibanie Wadie, Chouchane Ismail Lounis, Hadhirir Abdelkader, Hamdene Hosni, Methenni Manef, Mellouki Abdelkader, El Fakihi Adnane, El Maddagri Mehdi.

  Les étudiants suivants n’ont pas le droit de se présenter à l’examen Analyse non linéaire des structures dans cette année universitaire à cause du manque de présence aux activités didactiques : Belkhiri Mohammed Lamine, Hamdaoui Bilal, Chourrak Mohammed Rabie.
 • Decontarea burselor pentru luna mai se va face in zilele : 24, 25, 26 Mai 2017, dupa ora 12:00, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.
 • Anunt privind stagiul obligatoriu de practica al studentilor din anul III
 • Programarea sesiunilor de examene (vara si toamna)

Lista cu studentii care nu au drept de prezentare la examene pentru neplata taxei de studii (12.05.2017) - Inginerie Civila in Limba Engleza

Lista cu studentii care nu au drept de prezentare la examene pentru neplata taxei de studii (12.05.2017) - Inginerie Civila in Limba Franceza

 • Pentru inregistrare (obligatoriu pentru toti studentii, licenta si master) accesati linkul urmator:

https://goo.gl/forms/IUv2JtVP519jiVZA2

 • Studenții UTCB beneficiazã de locuri gratuite în tabere în limita locurilor repartizate, în funcție de rezultatele obținute la învãțãturã și de activitatea depusã în cadru organizat la diverse manifestari culturale, artistice, știintifice sau sportive. În perioada taberelor studențești, studenții beneficiazã în mod gratuit de cazare și masã.

  Beneficiarii de locuri gratuite în taberele studențești, în perioada vacanței de varã 2017, în limita fondurilor bugetare aprobate și a numãrului de locuri aferente pe universitãți, sunt studenții înmatriculați la forma de învãțãmânt de zi, ce sunt finanțați de la bugetul de stat, din ciclurile licențã și masterat, integraliști (studenții care au promovat la toate disciplinele de studiu din anul anterior de școlarizare 2015-2016), în vârstã  de pânã la 35 de ani în conformitate cu Legea Tineretului 350/2006, nrt.2, alin.2, lit. a.

  În perioada 10.05.-22.05.2017 studenții pot depune cereri în vederea obținerii unui loc în taberele studențești de varã 2017 – la secretariatul FILS.

  Metodologia Programului National de Tabere 2017

  Fișa de Înscriere

 Studentii FILS din anul III de studii, specializarile Inginerie civila cu predare in limbile engleza si franceza sunt invitati vineri 5 mai 2017, la ora 14:00, in amfiteatrul I-2 din FCCIA pentru prezentarea Programului de Internship-uri A.S.C.B. – AICPS 2017. Aveti oportunitatea de a face stagiul obligatoriu de practica din planul de invatamant in cadrul unor stagii propuse de AICPS, beneficiind si de o bursa de studii! :-) Nu ratati prezentarea programului, nu ratati inscrierea! Felicitari AICPS si ASCB pentru intitativa si pentru materializarea ei.

Mai multe detalii despre program http://internship.aicps.ro/

 •  Anunt privind alarmele publice din 18-21 aprilie 2017.
 • Mentori academici pentru anul universitar 2016-2017

 •  Studentii care satisfac conditiile din Adresa MEN pot beneficia de ajutor financiar pentru achizitionarea unui calculator. Studentii in cauza sunt asteptati sa depuna la Secretariatul FILS documentele justificative pana la jumatatea lunii martie.
 • Decontarea abonamentelor se va face in zilele: 2 si 3 martie 2017, dupa ora 12, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.
 • Studentii care doresc sa frecventeze in avans discipline in semestrul II din anul universitar 2016-2017  trebuie sa completeze o cerere (formular disponibil si in franceza si engleza pe site-ul FILS) si sa o depuna la secretariatul FILS pana cel tarziu vineri 3 martie 2017 ora 15:00. Cererile vor fi discutate individual de studenti cu Decanatul FILS pe 6 si 7 martie, conform unei programari disponibile la secretariatul FILS.

 Formulare cereri:

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul II-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul II-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul II-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul II-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul II-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul II-F

Studentii care nu depun cereri si nu se prezinta la discutiile individuale nu vor avea dreptul de a obtine credite in avans pentru disciplinele din semestrul II.

 affiche A2 01

 • De miercuri 11 ianuarie 2017 cursurile se desfasoara normal.
 • Din cauza condițiilor meteorologice, conducerea UTCB anunță că activitățile didactice vor fi suspendate luni și marți (9-10 ianuarie).
  Due to weather conditions, UTCB management announces that monday and tuesday (9th and 10th of january) the teaching activities are cancelled.
  A cause des conditions météorologiques, la direction de l'UTCB annonce que les cours de lundi et mardi (9 et 10 janvier) sont annulés.
 • Acordarea burselor se va face in zilele: 19, 20 si 21 decembrie, dupa ora 12, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.
 • Elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit, pe calea ferata, din localitățile în care studiază, în cele de domiciliu și retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată astăzi de Guvern.
  http://gov.ro/…/transport-gratuit-pentru-elevii-i-studentii…

 romana1

 • In conformitate cu HG-17 din Noiembrie 2016, ziua de 2 decembrie 2016 este zi libera, iar activitatile didactice din 2 decembrie vor fi recuperate integral pe 17 decembrie 2016.

Zilele de 28 si 29 noiembrie sunt zile normale de lucru, activitatile didactice urmand a se desfasura conform orarului.

 • Anunt ASCB:
  Sunt 2 locuri disponibile pentru reprezentantii studentilor in Consiliul FILS. Un student de la DLSC (licenta sau master) si unul de la FILS (licenta in limba engleza) sunt asteptati sa le ocupe.
  Este de mentionat ca aplicantii trebuie sa inteleaga si sa poata comunica in limba romana deoarece aceasta este limba in care se vor desfasura sedintele consiliului.
  Aplica si tu!

romana

 • Acordarea burselor se va face in zilele: 21, 22 si 23 noiembrie, dupa ora 12, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.

Ambassade du Royaume Maroc 2016

 • Studenții de la MASTER FILS engleză anul II cărora programul nu le permite participarea la orele de aplicații de joia și vinerea între orele 14 – 16 pot opta pentru efectuarea acestora la cealaltă grupă.

 • Fisele disciplinelor optionale de la anul 1 de master

Studentii sunt rugati sa aleaga una dintre discipline si sa transmita optiunea lor prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct in scris la secretariatul FILS pana vineri 7 octombrie 2016.

Master Ingénierie des structures

Option 1

Option 2

Master Structural engineering

Option 1

Option 2

 • Studenții care doresc să frecventeze în avans discipline în semestrul I din anul universitar 2016-2017  trebuie să completeze o cerere (formular disponibil și în franceză și engleză pe site-ul FILS) și să o depună la secretariatul FILS până cel târziu marți 11 octombrie 2016 ora 15:00. Cererile vor fi discutate individual de studenți cu Decanatul FILS în perioada 12-17 octombrie 2016, conform unei programări ce se va face la secretariatul FILS, odată cu depunerea cererii.

  În cazul unor eventuale probleme adresați-vă secretariatului.

  Formulare cereri:

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul I-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul I-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul I-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul I-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul I-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul I-F

 • RESTANȚE Studenții care doresc să se prezinte la reexaminări pentru discipline nepromovate în anii universitari precedenți trebuie să completeze câte o cerere pentru fiecare disciplină (formular disponibil și în franceză și engleză). Cererea trebuie vizată de titularul de disciplină și depusă la secretariatul FILS până cel târziu 11 octombrie  2016, ora 15:00, pentru studenții care solicită credite în avans, sau până cel târziu 17 octombrie  2016, ora 15:00, pentru studenții care nu solicită credite în avans. Studenții care nu depun aceste cereri nu vor fi primiți la examene. După 17 octombrie nu se vor mai accepta cereri. În cazul unor eventuale probleme adresați-vă secretariatului.

Aceste reguli se referă și la studenții de la master (sunteți rugați să depuneți o cerere scrisă).

 • Toti studentii (indiferent de anul de studii) trebuie sa se inscrie in noul an universitar. Va rugam sa veniti la Secretariatul FILS pana cel tarziu 10 octombrie.

 

 • L'examen de fin d'etudes de licence (session septembre 2016) aura lieu jeudi 15 septembre a 10:00 au Laboratoaire de Geotechnique/Geologie (rez-de-chausees Faculte d'hydrotechnique).
 • L'examen de fin d'etudes de master (session septembre 2016) aura lieu mercredi 14 septembre a 8:30 dans la salle CRU-L3 FCCIA.
 • The final bachelor diploma exam (session - september 2016) will be held on 16th of september at 10:00 in room II-1 FCCIA.
 • The final master diploma exam (session - september 2016) will be held on 13th of september at 13:00 in room CRU-L3 FCCIA.

 

 • Anunt privind testul de competenta lingvistica pentru studentii FILS (franceza si engleza). Testul prevazut pe data de 13 septembrie a fost mutat pe data de 12 septembrie la ora 15 prin decizia Consiliului de Administratie al UTCB. Sala va fi anuntata luni 12 septembrie dupa terminarea inscrierilor pentru concursul de admitere.

 

 • Colocviul de practica pentru anul III Inginerie Civila in limbile Engleza si Franceza va avea loc in data de 22.07.2016 de la ora 10:00 in sala II 4 - C.C.I.A.

 • Sustinerea examenului de finalizare a studiilor de licenta va avea loc in data de 21 iulie 2016 pentru specializarea Inginerie civila in limba franceza (ora 9, Laborator Geotehnica, parter, cladirea Facultatii de Hidrotehnica) si pe 22 iulie 2016 pentru specializarea Inginerie civila in limba engleza (ora 10, sala I4, cladirea Facultatii de Hidrotehnica). Comisiile au fost stabilite prin decizia Rectorului. Mult succes!
 • Decontarea abonamentelor se va face in zilele: 7, 8 si 11 iulie, dupa ora 12, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.
 • Instructajul de protectia muncii pentru studentii anului III FILS E si anului III FILS F va avea loc luni, 4 iulie 2016, la ora 11.00, in sala L3 CRU CCIA. Prezenta este obligatorie.
 • Regulament pentru elaborarea si sustinerea lucrarii de disertatie. Sustinerea va avea loc in data de 30 iunie 2016 pentru masterul in limba franceza (ora 9, Laborator Beton, Hidro) si pe 1 iulie 2016 pentru masterul in limba engleza (ora 13, sala CRU-L3, FCCIA). Comisiile au fost stabilite prin decizia Rectorului.
 • Studentii care doresc sa sustina in avans colocviul de practica pentru anul III de studiu si care au depus la Secretariatul FILS documentele necesare (cerere, conventii de practica, adeverinta de acceptare in practica, adeverinta de efectuare a practicii) vor sustine in avans colocviul de practica pe data de 24.06.2016, ora 9°°, in sala II-1, local CCIA sau pe data de 27.06.2016, ora 9°°, in sala III-8, local Hidrotehnica.

Poster Kasai

 Anunt privind testul de competenta lingvistica - Anul IE si Master IE

Franceza

Engleza

 • Cu ocazia Zilei Internationale a Francofoniei (20 Martie), ne face placere sa anuntam lansarea oficiala a paginii de internet a universitatii noastre "Francophonie a l'UTCB" http://francophonie.utcb.ro/.

  Initiativa a Centrului de Reusita Universitara AUF-UTCB, cu aprobarea rectorului UTCB, aceasta pagina de internet isi propune sa prezinte informatii privind:
  - activitatile CRU-AUF-UTCB si ale Lectoratului Francez UTCB,
  - participarea UTCB si a reprezentantilor sai la activitatile si proiectele AUF,
  - participarea membrilor comunitatii academice a UTCB la diferite manifestari francofone,
  - filierele de studii in limba franceza din UTCB,
  - acordul de dubla diploma UTCB-Scoala Nationala de Poduri si Sosele (ENP - Paris Tech),
  - acordurile de cooperare institutionala c universitati francofone, in special ERASMUS si mobilitatile care se realizeaza la nivel de student si de cadre didactice,
  - implicarea UTCB in programul de burse Eugen Ionescu,
  - France Alumni Romania (lista cadrelor didactice din UTCB cu studii sau perioade de studii in Franta),
  - alte date privind francofonia in UTCB (proiecte de cercetare bilaterale cu parteneri din tari francofone, proiecte de cercetare in care UTCB a fost membra alaturi de institutii francofone, carti si articole publicate in limba franceza cu autori si/sau co-autori din UTCB, articole publicate de cadre didactice din UTCB cu coautori din institutii francofone),
  - sinteze de informatii privind activitati propuse de AUF si de Institutul Francez din Romania, etc.

  Speram ca pagina de internet va contribui semnificativ si la vizibilitatea internationala a universitatii.

  Aceasta prima versiune a paginii contine o cantitate limitata de informatii, ea va fi completata in timp.

 • Studentii care doresc sa frecventeze in avans discipline in semestrul II din anul universitar 2015-2016  trebuie sa completeze o cerere (formular disponibil si in franceza si engleza pe site-ul FILS) si sa o depuna la secretariatul FILS pana cel tarziu vineri 4 martie 2016 ora 15:00. Cererile vor fi discutate individual de studenti cu Decanatul FILS in perioada 7-11 martie 2016, conform unei programari disponibile la secretariatul FILS.

 Formulare cereri:

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul II-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul II semestrul II-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul II-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul III semestrul II-F

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul II-E

Cerere pentru participarea în avans la discipline din anul IV semestrul II-F

Studentii care nu depun cereri si nu se prezinta la discutiile individuale nu vor avea dreptul de a obtine credite in avans pentru disciplinele din semestrul II.

 • RESTANTE. Studentii care doresc sa se prezinte la reexaminari pentru discipline nepromovate din semestrul II al anilor universitari precedenti trebuie sa completeze cate o cerere pentru fiecare disciplina (formular disponibil si in franceza si engleza), daca nu au facut aceasta la inceputul anului universitar. Cererea trebuie vizata de titularul de disciplina si depusa la secretariatul FILS pana cel tarziu 11 martie  2016, ora 15:00. Studentii care nu depun aceste cereri nu vor fi primiti la examene. Dupa 11 martie  nu se vor mai accepta cereri. In cazul unor eventuale probleme adresati-va secretariatului.
 • WORKSHOP REDACTARE DIPLOMA/DISERTATIE

Studentii FILS (licenta si master) care doresc sa participe la un atelier de tehnoredactare a lucrarii de diploma sau  a disertatiei sunt invitati sambata, 5 martie 2016, in sala III 3 H, la ora 11. Participantii trebuie sa-si aduca laptopurile personale. Atelierul va fi sustinut de Prof.univ.dr.ing. Manole Serbulea.

 • ROMANIAN LANGUAGE SEMINAR FOR FOREIGN STUDENTS

FOR FIRST YEAR STUDENTS: every Tuesday from 8:00 to 9:50 a.m. in the Japanese language laboratory

FOR THE SECOND YEAR STUDENTS: every Monday from 4:00 to 5:50 p.m. in the Japanese language laboratory

Erasmus students can join any of the above classes.

 • SÉMINAIRE DE LANGUE ROUMAINE POUR LES ÉTUDIANTS ÉTRANGERS

POUR LES ÉTUDIANTS DE PREMIÈRE ANNÉE – Mardi : 08h00 / 09h50, laboratoire de langue japonaise

POUR LES ÉTUDIANTS DE DEUXIÉME ANNÉE – Lundi : 16h / 17h50, laboratoire de langue japonaise

Les étudiants Erasmus peuvent se joindre à l'un des cours ci-dessus.

 

 • Examenele finale de licenta si master (sesiunea februarie 2016) vor avea loc pe data de 25 februarie.

Licenta - specializarea Inginerie civila in limba engleza: ora 10:00 sala P 2a Facultatea de Hidrotehnica (parter)

Licenta si master (cu predare in limba franceza) - detaliile vor fi anuntate pe 23 februarie.

Studentii in sistem cu taxa trebuie sa achite restantele de plata pana cel tarziu vineri 26 februarie, in caz contrar vor fi exmatriculati de Rectoratul UTCB.

Decontarea burselor pentru luna februarie 2016 si a abonamentelor pentru luna decembrie 2015 se vor face in zilele de: 24, 25 si 26.02.2016, dupa ora 12°°, la casieria UTCB sau direct in cont, pentru studentii care au indicat un cont de virament.

 

Lista cu studentii care nu au drept de prezentare la examene pentru neplata taxei de studii (18.01.2016).

Lista cu studentii care au de platit taxa pentru a 3-a prezentare (sau mai mult) in cazul in care se prezinta la examene in sesiunea de iarna 2015-2016 (19.01.2016).

Tabelul cu studentii care se pot prezenta la examene restante de semestrul 2 in sesiunea de iarna din anul universitar 2015-2016. Examenul (restanta de semestrul 2) de Foundation engineering a fost mutat pe 28.01.2016, la ora 10, sala I-5 Colentina.

Urmatorii studenti trebuie sa se prezinte la Secretariatul FILS pentru a primi o Adresa oficiala din partea Decanatului, avizata de Prorectorul cu probleme didactice.

Anul II Inginerie Civila in limba Engleza

 • Ammari S. Ghaith
 • Birinci Yusuf Can Ziya
 • Giannakidis Dimitrios Georgios
 • Mitroi D.F. Amalia
 • Al Obaidi Ahmed Salim Madab
 • Dughir Bogdan Andrei
 • Neofytos Sokratis
 • Piron Madalin
 • Talos A. Danut

Anul III Inginerie Civila in limba Engleza

 • Korkontzilas Georgios
 • Aksu Sirin
 • Barbu Stefan Adrian
 • Al Khalil Mohamad
 • Capra Sorin Dragos
 • Cristea Claudiu
 • Dinu Daniel Dumitru
 • Mota Marius Alin
 • Valkanis Dionysios

Anul II Inginerie Civila in limba Franceza

 • Jaziri Mohamed Neji
 • Novira Moez

Anul III Inginerie Civila in limba Franceza

 • Catana Dan Liviu

Studentii din listele de mai jos nu pot participa la examenele din sesiunea de iarna a anului universitar 2015-2016 din cauza neindeplinirii cerintelor cadrelor didactice.

Resistance des materiaux I:

 • Chouchane Ismail Louis
 • El Fakihi Adnane
 • Moncef El Yousfi
 • Hammami Maher Yassine
 • Jajiri Mohamed Negi
 • Jeroudi Amine
 • Mahjoubi Safouane
 • Mellouki Abdelkader
 • Modèles de tests en ingénierie structurelle:
 • Dicu Razvan
 • El Lakkis Mohammad

Structural Analysis II:

 • Al Kabtan A. Mustafa
 • Caraman Andrei
 • Gheorghe P. Doru-Petrisor
 • Grosu I. Ioana Raluca
 • Mohammed Ibrahim Ismael

Processus aléatoires appliqués dans l’ingénierie des structures:

 • Churak Mohammed Rabie
 • El Lakkis Mohammad
 • Florescu Cristina-Daniela

 Mécanique II:

 • JAZIRI Mohamed Neji
 • JERROUDI Amine
 • MAHJOUBI Safouane
 • MELLOUKI Abdelkader
 • NOVIRA Moz
 • JENZIRI Khaled

 

OFICIALI FRANCEZI ÎN VIZITĂ LA UNIVERSITATEA TEHNICĂ DE CONSTRUCȚII BUCUREȘTI (UTCB)

Miercuri, 4 noiembrie 2015, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe francezși a Ambasadei Franței în România au sosit într-o vizită la UTCB în semn de recunoaștere a vitalității filierelor și învățământului de limbă franceză.

Oficialii francezi, dl Pierre LANAPATS, Director adjunct pentru Cooperare culturală, universitară și de cercetare la Ministerul Afacerilor Externe francez și dna Maguelone ORLIANGE-LADSOUS, atașată de cooperare educativă pe lângă Ambasada Franței în România, întâmpinați de dl prof. dr. ing. Alexandru ALDEA, decanul Facultății de Inginerie în Limbi Străine (FILS) și de dl Prorector prof. dr. ing. Radu SÂRGHIUȚĂ, au vizitat Centrul de Reușită Universitară (CRU-UTCB-Agenția Universitară a Francofoniei) și Lectoratul francez (animat de lectorul francez, dl Benjamin DEMAY).

Cu această ocazie ei s-au întâlnit și cu studenții de la FILS și Specializarea Traducere și interpretare (STI), prezenți respectiv la cursurile ce se desfășurau la sediul CRU și la Lectoratul francez pentru a participa la activitățile francofone organizate de acesta (atelierul radio). Vizitatorii au dialogat de asemenea și cu dl Laurențiu SONIA, reprezentant al Departamentului de Relații Internaționale și cu dna Mălina GURGU, cadru didactic la Departamentul de Limbi Străine și Comunicare – STI.

Dl LANAPATS și dna ORLIANGE-LADSOUS și-au arătat aprecierea față de legăturile strânse dintre UTCB și Franța, materializate, printre altele, prin realizări precum programul de dublă diplomă cu Paris Tech-École des Ponts et Chaussées, numeroasele mobilități ale studenților și ale cadrelor didactice în cadrul programului Erasmus+ sau existența, începând cu anul 2013, a unui post de lector francez cofinanțat de Ambasada Franței în România, Agenția Universitară a Francofoniei / Biroul Europa Centrală și Orientală și UTCB.

 

Paris 13 Novembre 2015. Un terrible drame. 
Condoléances à la France et a tous les pays qui ont perdu des citoyens et solidarité avec les pays qui ont des citoyens blessés (Belgique, Espagne, Portugal, Roumanie, Tunisie, États-Unis, Algérie, Maroc, Mexique, Italie, Suède, Allemagne, Sénégal, Royaume-Uni, Chili, Serbie, Pays-Bas, Brésil, Australie, Autriche, Chine, Colombie, Irlande, Suisse, liste approximative et provisoire). C’est une planète entière en souffrance.
Une pensée spéciale au collègue Nicolas Classeau, directeur de l’IUT de Marne-la-Vallée, institution qui offre aussi une formation en génie civil, et à toutes les autres victimes du monde universitaire, étudiants et enseignants : Élodie, Matthieu, David, Hugo, Valeria, Alban, Juan…
La violence et le meurtre ne vont jamais résoudre quelque chose.

 

Curs de limba romana pentru studentii straini de la FILS: (semestrul 1 al anului universitar 2015-2016)

- Luni de la 16:00 la 18:00, la Laboratorul de japoneza (cladirea Decanate si birouri), pt studentii FILS din anul I;

- Miercuri de la 18:00 la 20:00, la Laboratorul de japoneza (cladirea Decanate si birouri), pt studentii FILS din anul II.

Studentii FILS din alti ani (inclusiv cei Erasmus) care doresc sa studieze limba romana pot participa la aceste cursuri.

Cadrul didactic titular: lector dr. Anca Bunea.

Studentii Erasmus pot urma si orele de romana de la CCIA, vineri 8:00-12:00, la Laboratorul de japoneza (cladirea Decanate si birouri).

Toti studentii (an curent, amanati, pe locuri de la buget sau pe locuri cu taxa) trebuie sa se inscrie la secretariatul FILS pentru a fi inmatriculati in noul an universitar. Data limita pentru inscriere este 15 Octombrie. Cei care nu se inscriu pana la data limita vor pierde statutul de student. Studentii cu taxa trebuie sa achite 1/3 din valoarea taxei anuale.

Studentii care doresc sa frecventeze in avans discipline in semestrul I din anul universitar 2015-2016 trebuie sa completeze o cerere (formulare disponibile si in franceza si engleza pe site-ul FILS) si sa o depuna la secretariatul FILS pana marti 13 octombrie 2015 ora 15:00. Cererile vor fi discutate individual cu Decanatul FILS in urmatoarele zile, studentii prezentandu-se, in baza unor liste intocmite de secretariat:

Joi 15 octombrie 2015, ora 14:00

Vineri 16 octombrie 2015, ora 11:00

Luni 19 octombrie 2015, ora 13:00 si ora 16:00

 

Studentii care incep studiile de licenta si master la FILS in anul universitar 2015 - 2016 vor invata dupa noi planuri de invatamant (aprobate de Consilul facultatii, Consiliul de administratie si Senatul UTCB). Studentii din anii II, III si IV Licenta si anul II Master continua dupa planurile de invatamant cu care au inceput.

Mentorii in anul universitar 2015-2016

An I E Prof. Angel Popescu

An I F Prof. Ion Robu

An II E Sef lucrari Stefan Ardelean

An II F Conf. Dan Iordache

An III E Conf. Ruxandra Enache

An III F Sef lucrari Daniela Tapusi

An IV E Sef lucrari Dragos Voiculescu

An IV F Prof. Alexandru Aldea

An I Master E Sef lucrari Mihail Iancovici

An I Master F Prof. Alexandru Aldea

An II Master E si F Conf. Bogdan Stefanescu

 

Anunturi permanente

Atentie! - Regulamentul privind desfasurarea activitatii studentilor in UTCB (disponibil pe site si distribuit printat studentilor din anii I si II)

Art.2.1.7 "Au dreptul de a se prezenta la examenul pentru o anumită disciplină, în sesiunea în care acesta este programat, numai studenţii care au participat la cel puţin 2/3 din numărul cumulat de ore de curs şi de aplicaţii prevăzut pentru disciplina respectivă.

Toti studentii care in timpul liceului au participat cu rezultate pozitive la olimpiade (locale, nationale si/sau internationale) sunt rugati sa trimita pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. scan-uri ale diplomelor. Toti studentii care in timpul facultatii au participat cu rezultate pozitive la diferite concursuri studentesti, indiferent de tematica, sunt rugati sa trimita pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. scan-uri ale diplomelor. Pe site-ul FILS se va crea o sectiune speciala pentru prezentarea acestor rezultate.

Toti studentii de la specializarea inginerie civila in limba franceza sunt rugati sa sa trimita pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. scan-uri ale diplomelor/certificatelor/atestatelor de cunoastere a limbii franceze obtinute in timpul liceului si/sau al facultatii. La solicitarea Institut Francais de Roumanie vom crea o baza de date pentru acest tip de informatie.

Nou! (2014) Metodologia de desfăşurare a examenelor de finalizare a studiilor din Ciclul I – studii universitare de licenţă – în UTCB

 Formularul Declaratie privind originalitatea proiectului de diploma poate fi descarcat de aici.