La Facultatea de Inginerie in Limbi Straine (FILS) din cadrul UTCB (universitate cu "grad de incredere ridicat", calificativ acordat de ARACIS) te asteapta doua specializari de master: "Inginerie Structurala" in limbile engleza (Master of Structural Enginering) si franceza (Master Ingénierie des structures), ambele acreditate de MEN si de ARACIS incepand cu anul universitar 2013-2014. Programele de studii in domeniul ingineriei civile de la UTCB sunt ierarhizate in categoria A de MEN.

UTCB a semnat cu Université de Liège in ianuarie 2017 un acord de dubla diploma pentru ambele mastere FILS (acord care va functiona cu mobilitati in ambele sensuri, studentii selectati urmand a frecventa primul an de master in universitatea de origine si al doilea an in universitatea partenera; o parte dintre studentii FILS selectati vor beneficia de sprijin Erasmus+ pentru mobilitati). La Université de Liège cursurile din anul doi de master vor fi in limba engleza.

Studentii care se inscriu la masterele FILS au de asemenea posibilitea obtinerii simultane a doua diplome (una de inginer - in Franta si alta de master - in Romania), în cadrul acordului de dubla diploma încheiat între UTCB si Ecole des Ponts Paris Tech, Franta. In acest caz, selectia candidatilor se face in timpul ultimului semestru de licenta la UTCB.

Planuri de studii

Avantajele studiilor de master intr-o limba straina la FILS

Campusul UTCB Tei

  • 2400 locuri de cazare in camine studentesti, la 3 minute de universitate
  • cantina studenteasca
  • sala de sport moderna
  • amplasare: langa Lacul Tei, Complexul cultural sportiv Tei si palatul Ghika

Burse

UTCB ofera burse de studiu (620 lei/luna), de merit (800 lei/luna), burse sociale (580 lei/luna), burse de performanta (1100 lei/luna), etc.

Parteneri

auf       if roumanie

Viata studenteasca

ASF Asociatia Studentilor Francofoni – UTCB                  www.utcb.ro/franco/

Ascb Asociatia Studentilor la Constructii din Bucuresti      www.ascb.ro/